دریا


دریا
نویسنده : فاطمه عرب‌اسدی
امتیاز اعضاء : 43
امتیاز منتقدین : 7
برای امتیاز دادن به داستانها وارد شوید.

اسمش را دریا گذاشته بودیم.
هربار که موجها بَرَش می‌داشتند طوفانی می‌شد‌.
حتی صدف سه ساله را به باد کتک می‌گرفت.

نقد داستان : داستان خیلی زیباست اما حیف که دریا نام زن است چون به نظر این شخصیت مورد نظر مرد بوده. مگر این که بپذیریم ما زن رزمنده و موجی هم داریم. تقابل نام های دریا و صدف هم جالب به نظر می رسد. موج برداشتن و طوفانی شدن دریا که استعاره ای از موجی شدن روانمی و برهم ریختن روان شخصیت است خیلی خوب درآمده. داستان بسیار ساده و گویا و زیباست و تنها مورد آ« همان نام دریاست که به زن برمی گردد و شخصیت های موجی معمولا مردها هستند.

نظرات

احسان عباسلو : داستان خیلی زیباست اما حیف که دریا نام زن است چون به نظر این شخصیت مورد نظر مرد بوده. مگر این که بپذیریم ما زن رزمنده و موجی هم داریم. تقابل نام های دریا و صدف هم جالب به نظر می رسد. موج برداشتن و طوفانی شدن دریا که استعاره ای از موجی شدن روانمی و برهم ریختن روان شخصیت است خیلی خوب درآمده. داستان بسیار ساده و گویا و زیباست و تنها مورد آ« همان نام دریاست که به زن برمی گردد و شخصیت های موجی معمولا مردها هستند.

: سلام و درود بر شما استاد بزرگوار، سپاس‌گزارم از وقت و نظر ارجمندی که ارائه فرمودید.

: سلام داستان زیبا و ساده ای بود ولی این بار نقد من نقدی بر نقد استاذ عباسلو هست(البته با اجازه استاد)ایشان فرمودند که نام دریا نام زن هست وشخصیتهای شیمیایی در جنگ اقایون هستند عرض کنم بله استاد درست میفرمایید در جنگ اقایون نقش،چشمگیر تر داشتند اما ما مناطق مسکونی و شهرهای کوچک مرز ی هم داشتیم که در طول جنگ مورد حمله شیمیایی قرار گرفتند که معروفترینشون شهرسردشت هست وقتی منطقه مسکونی شیمیایی میشه دیگه فرق نمیکنه خانم یا اقا حتی کودکان هم دچار میشوند و گریزی از ان نیست برداشت من از این داستان بانویی شیمیایی هست که در لحظه های موج گرفتگی انقدر کنترل و حواس خود را ازدست میدهد که حتی کودک سه ساله خود را دشمن فرض می کند اما این توانایی قلم نویسنده را نشان میدهد که به این زیبایی بین نامها ارتباط ایجاد کرده و موج گرفتگی را با تلاطم موج دریا بیان میکند و داستان به زیبایی بیان میشود(نقد مریم شیرچیان)

احسان عباسلو : نقد بر نقد یک کار درست و بجاست. شما خیلی کار ارزشمندی انجام داده اید که بر نقدی یک نقد نوشته اید. فکر می کنم مساله موجی شدن با شیمیایی شدن متفاوت باشد. به نظر اشتباه شما در این است که فرق بین موجی شدن و شیمیایی شدن را نمی دانید. موجی شدن حاصل قرار گرفتن در شعاع موج انفجار است که معمولا در خط مقدم روی می دهد یا جایی که آتش توپخانه و خمپاره دشمن بدان می رسد. به هر حال هر جایی که موج انفجار روی می دهد. اما شیمیایی شدن حاصل استنشاق یا لمس مواد شیمیایی است. داستان هایی از این دست به طور طبیعی بر مجروح مرد دلالت دارند تا بر مجروح زن.

فاطمه عرب‌اسدی : سلام برشما استاد . سپاس از نقدهای مثل همیشه ارزنده‌ی شما. دقیقا همین‌طور است که می‌فرمایید. آنچه مد نظر من بوده مردی موجی بوده. ولی دریا گرچه اسمی زنانه است در این داستان هدف یک نام شناسنامه‌ای نیست. نامی بوده که حال لحظه‌ای فردی را درواقع توصیف کند. باز هم سپاس از نظرات دقیق کارشناسانه شما. منت دار لطف شماهستیم.

ارسال
تازه ها
سیده هانیه هاشمی

انتظار

شهناز گرجی زاده

پاسدار

لیلا طاهری نژاد

زنجیر نادانی

لیلا طاهری نژاد

کادوی تولد

فرزانه فراهانی

اربا اربا

مونا سادات خضرائی

معجزه

بیشتر
پر بازدیدترین ها
ایمان نصیری

گیسوان طلایی

مهدیه باقری

ترمز

فرزانه فراهانی

جنگ

ایمان نصیری

آستین های خالی

ایمان نصیری

مصنوعی

بیشتر
دات نت نیوک فارسی